Tips over Feesten & Events

Bij Feestzalen De Majeur helpen we u graag bij het organiseren van een perfect feest of event. Daarom schrijven we regelmatig artikels rond event planning...

Feestzaal kiezen - tips

Posted in Feestzalen, on 17 mei 2015, by , 0 Comments

Feestzaal kiezenHet aanbod van feestzalen in België is enorm daarom is het belangrijk dat u de juiste keuzes maakt bij het bepalen van de feestzaal.
Het is belangrijk dat de mensen uw huwelijksfeest, jubileumfeest, verjaardagsfeest, communiefeest/lentefeest of babyborrel blijven herinneren in de positieve zin.

Hieronder alvast enkele tips die van pas kunnen komen bij het kiezen van de juiste feestzaal of feestlocatie.

Bepaal de grootte van de feestzaal

Hoe groot dat de zaal moet zijn hangt niet alleen af van hoeveel gasten je zal uitnodigen. Ook spelen andere factoren een grote rol bij het bepalen van de grootte van de zaal.
Bij een walking diner, verjaardagsfuif staan de mensen recht en kan je dus meer mensen plaatsen dan bij een traditioneel zittend evenement. Kies je eerder voor een buffet dan moet je rekening houden dat hiervoor plaats moet voorzien worden.
De Majeur heeft gelukkig heel wat ervaring met het organiseren van verschillende feesten. Wij helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste feestzaal. Bij ons kan u immers kiezen uit 3 verschillende feestzalen, en natuurlijk in de zomer kan u kiezen om het feest of enkel de receptie buiten te laten plaatsvinden.

Wat is je budget voor het feest

Het spreekt voor zich dat hoe groter de zaal, hoe hoger de kosten. Daarom is het zeer belangrijk dat u een idee heeft van wat het feest in het totaal mag kosten. Daarbij moet u rekening houden met bijvoorbeeld de huur van de zaal, de kosten voor het eten en de dranken (catering), de DJ en bijvoorbeeld het personeel.
Samen met jouw bekijken we wat er mogelijk is voor het budget dat je voor ogen hebt. Hiervoor kan je beroep doen op onze eigen netwerk van professionele traiteurs, Dj’s en onze jarenlange ervaring.

Hoeveel kinderen zijn er onder de gasten

Een feestlocatie mag helemaal niet saai zijn voor kinderen. Het is dus belangrijk dat kinderen in alle veiligheid kunnen ravotten hetzij binnen of buiten. Zo kunnen ook de ouders even genieten zonder dat ze zelf de kinderen moeten bezighouden.
Onze feestzalen hebben daarom een aparte binnen- en buitenspeelruimte. Alle accommodatie is aanwezig om de kinderen zoet te houden: binnen- en buitenspringkasteel, trampoline, buitenspeeltuin, televisie, … De majeur is in elk geval een kindvriendelijke feestzaal.

Is de feestzaal toegankelijk

Niets is natuurlijk zo frustrerend dan wanneer de feestzaal niet makkelijk kan gevonden wordt. Of bijvoorbeeld wanneer zeer ver afgelegen is dat u enkele uren moet rijden voordat u terug thuis bent.
Onze feestzalen zijn daarom gelegen op de grens met Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant ten westen van Brussel op de Ninoofsesteenweg. Binnen de 5 minuten kan u de E40 oprijden.

Bezoek de feestzaal

Breng zeker een bezoekje aan de feestzaal want de foto’s kunnen immers een vertekend beeld geven. Vergeet ook niet een kijkje te nemen naar andere elementen naast de feestzaal. Bezoek bijvoorbeeld ook de toiletten, de keuken en de tuin. Wil onze feestzalen een komen bezoeken? Contacteer ons om een afspraak te maken.


You must be logged in to post a comment.