Tips over Feesten & Events

Bij Feestzalen De Majeur helpen we u graag bij het organiseren van een perfect feest of event. Daarom schrijven we regelmatig artikels rond event planning...

verjaardagsfeest organiseren

Posted in verjaardagsfeest, on 17 mei 2015, by , 0 Comments

Bent u zelf binnenkort jarig of iemand die u zeer goed kent waarvoor je een verrassingsfeest wilt organiseren? Zeker is dat je een verjaardag niet onopgemerkt voor bij mag laten gaan. Een verjaardagsfeestje is een ideaal moment om met vrienden, familie en kennissen bij te praten. En een ideale feestgelegenheid om eens lekker de remmen lost te gooien. Vergeet ook zeker niet de leuke cadeautjes en attenties die je in ontvangst mag nemen op je verjaardagsfeest. Wij helpen je graag om van je feestje een succes te maken. Hieronder alvast enkele tips voor het organiseren van een verjaardag.

Feest voor verjaardag thuis organiseren?

Een verjaardagsfeestje thuis organiseren heeft natuurlijk wel wat nadelen. Zo kan dit een invloed hebben op het aantal gasten dat je kan uitnodigen, laat staan dat je dan voldoende plaats hebt voor het dansfeest later op de avond. Waarschijnlijk heb je niet genoeg glazen en moet je feestmateriaal huren bij een bedrijf. Daarnaast zijn er heel wat praktische zaken zoals waar parkeren de gasten, hoeveel drank moet je voorzien en ja wie zal alles de dag erna opruimen? Tenslotte is het ook veel leuker wanneer jij en jouw gasten op een unieke feestlocatie je verjaardag kunnen vieren zonder rekening te moeten houden met beperkingen die je bij het organiseren van een verjaardagsfeest thuis zal ervaren. Ook wanneer je iemand wilt verrassen dan kan je dit vaak niet in een vertrouwde thuis omgeving doen. De kans dat de verrassing ontdekt wordt is zeer groot.

Een zaal huren voor een verjaardagsfeest?

Voor een verjaardag een zaaltje huren kan al heel wat lasten van je schouders wegnemen. Zo kan jij je bezig houden met bijvoorbeeld de belangrijke zaken zoals de keuze van de juiste outfit, kapsel en wie je zal uitnodigen. Bij Feestzalen de Majeur hebben we 3 verschillende feestzalen die je volledig voor privé kan gebruiken. Daarbij kan je gebruik maken van alle accommodatie zoals vestiaire, tuin, privé parking en keuken. Wij zorgen voor de opkuis, het klaarzetten en indien u dit wenst zelf voor de versiering van de zaal. Bij ons kunt u zowel kiezen voor het huren van een zaal of een dranken all-in formule waar u enkel een forfait betaalt per gast. Hapjes een volledig buffet kan voorzien worden bij een van onze traiteurs of u doet het gewoon zelf.

Uitnodigingen voor verjaardag

Een verjaardagsfeest zonder gasten is zoals een café zonder bier. De keuze van wie u gaat uitnodigen is natuurlijk belangrijk. Het motto hoe meer zielen en meer vreugde is hier misschien op zijn plaats. Het versturen van de uitnodigingen kan op verschillende manieren. Zo kan je bijvoorbeeld gewoon een traditionele uitnodiging per post versturen, maar je kan ook een leuke SMS, facebook of email bericht versturen. Vergeet natuurlijk steeds duidelijk te vermelden tegen wanneer en hoe de gasten hun aanwezigheid moeten bevestigen. Vergeet niet te vertellen wat ze van het feestje mogen verwachten: enkel iets om te drinken, voorzien jullie eten. Daarnaast kan je ook vermelden wat je wenst als cadeau of voorzie je gewoon een doos voor kaartjes en enveloppen.

Ideeën voor een origineel verjaardagsfeest

Een verjaardagsfeestje moet helemaal niet saai zijn! Vraag bijvoorbeeld aan je gasten om een outfit in een bepaalde kleur aan te trekken. Of je kan nog een stukje verder gaan en waarom geen Sixties party of een ander thema verjaardagsfeest. Natuurlijk kan ook de versiering en het decor verder aangepast worden. Wat het eten betreft kan je zelf hapjes voorzien zoals toastjes, sandwiches. Maar wij kunnen bijvoorbeeld ook een barbecue of een mobiele frituur voorzien zodat de gasten lekker kunnen smullen. Als je het allemaal iets chiquer wilt dan kunnen wij je verschillende traiteurs aanbevelen voor een walking dinner of een koud en/of warm buffet en natuurlijk zorgen wij niet te vergeten voor een echte verjaardagstaart met koffie!

Feestzalen De Majeur: verjaardagsfeestjes voor iedereen

Een kinderverjaardagsfeestje voor de leeftijd van 5, 8, 10 jaar of voor volwassenen van 18, 30, 50 jaar is natuurlijk zeer verschillend. Bij een kinderfeestje is het bijvoorbeeld belangrijk dat de kinderen bij goed weer buiten kunnen ravotten, wanneer het slecht weer is moeten ze ook binnen plezier kunnen beleven. Bij De Majeur kunnen we daarom zowel binnen als buiten een springkasteel voorzien. Ook kunnen de kinderen sowieso buiten spelen op de trampoline of de speeltuin. Voor de volwassenen zijn er zowel binnen als buiten voldoende plaatsen waar iedereen tot rust kan komen. Alle kamers zijn tot in de puntjes afgewerkt. In de zomer kan er perfect buiten worden vertoeft in de prachtige tuin met terras, in de winter kan je binnen gezellig feesten in de Raadszaal of de Raadskelder.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een origineel verjaardagsfeestje bij Feestzalen De Majeur? Gastvrouw Evy helpt je graag bij het maken van de juiste keuzes. Zij en haar team zorgen ervoor dat het verjaardagsfeestje een succes wordt en dat het een dag wordt om nooit te vergeten.

Contacteer ons of ontdek onze formules voor verjaardagsfeestjes


You must be logged in to post a comment.